Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

måndag 30 november 2009

Koppla bort..koppla av?

Ni är ju några stycken som läser BaraBellan och nu skulle jag behöva lite hjälp från er.

Hur sjutton kopplar man bort jobbet när man går hem? Hur gör du? Jag har jättesvårt att sluta grubbla på saker på jobbet när jag kommer hem och det är något jag måste lära mig. Min kurator tipsade om att skriva ned det som rör sig i tankarna, men jag vill ha fler tips och idéer :)

3 kommentarer:

tez sa...

Jag har verkligen inget bra svar. Jag kan bara trösta dig med att jag drömmer om skenande tåg och felaktiga tågmöten... :)

. sa...

usch inte lika lett nej:(


Ha en fin dag:)

aniara sa...

Ibland kan det hjälpa att inte gå direkt hem utan ta en promenad extra så tankarna får ramla av. Säga till sig själv att nu har jag lämnat jobbet och får återuppta det nästa dag. Kanske ta svängen förbi en vän och prata några minuter, gå in på bibblan och kolla i en tidning/bok, gå in en affär och köpa det finaste äpplet man hittar eller liknande och ta ett stort bett och koncentrera sig på hur det smakar. Ge sig själv tiden att varva ner, koppla bort och släppa innan man kommer hem är väl mitt bästa trick. Distrahera sig med annat som inte har med jobbet att göra.

Funkar inte detta så kan man som hon sa skriva ner sakerna som hänger över en och då helst lägga den lappen PÅ jobbet. Då kan du bara gå och hämta den när du börjar nästa dag och med den vetskapen så är det oftast lättare att släppa.

*kram*