Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

torsdag 29 januari 2009

Hejsan utvecklingsfas

Jag älskar google! På något sätt får jag för mig att det kanske är lite enklare att ha barn nu än när våra föräldrar fick oss..vi har information mer lättillgänglig..

Funderade lite kring om Bellan kunde vara i en ny tillväxtperiod eller utvecklingsfas och googlade helt enkelt det hela. Det här är vad jag hittade på Familjeliv:

"12 veckor - Nyanser

Liksom tidigare kan du märka att ditt barn blir skrikigare, klängigare, sover och äter sämre och kanske är tystare än förut.
Vid 12 veckor kliver så barnet in i nyansernas värld. Barnet lär sig både att uppfatta nyanser och att utföra dem själv. Hon kan tex höra skillnad i tonläget i en röst, eller uppfatta hur ljuset ändras i ett rum när solen går i moln.
Du märker att barnets rörelser blir mjukare när hon sträcker sig efter något och när hon vrider på huvudet och följer en sak med ögonen.

Exempel på nya färdigheter:
-rör huvud och ögon smidigt när hon följer något med blicken
-drar sig upp till sittande om hon håller dig i handen
-använder bägge fötterna för att skjuta ifrån när hon sitter i babysitter eller ligger på en filt
-greppar om saker med båda händerna
-stoppar allting i munnen-studerar och leker med händerna
-upptäcker att hon kan tjuta och gurgla och byter mellan olika toner
-blåser salivbubblor
-uttrycker tydligt att hon blir uttråkad av att göra samma saker eller titta på samma leksak för länge"

Bellan blev 12 veckor i lördags och allt känns igen! Hittade rekomendationer på en bok som heter "Växa och upptäcka världen: sju utvecklingssprång under barnets första levnadsår". Den slank snabbt ned i Adlibris varukorg och beställdes hem! =D

Inga kommentarer: